Welkom
Ryet
Portfolio
Exposities
Workshops

Ontwikkeling

Van jongs af aan deed ik niets liever dan tekenen en schilderen. In het drukke middenstandsgezin was daar weinig belangstelling voor. Een van de vaste klanten, een kunstenaar, probeerde mijn ouders te overtuigen dat de kunstacademie voor hun dochter was weggelegd. Het is allemaal anders gelopen. Het werd de ‘kweekschool’, waar het vak tekenen en handenarbeid veelvuldig aan bod kwam.

Toen ik trouwde en kinderen kreeg, studeerde ik verder: alfabetiseringswerk, maatschappelijk werk, gezinstherapie, crisisinterventies, enz.

Maar tussen de bedrijven door bleef het verlangen mij creatief te uiten: textiele werkvormen, batiktechnieken en etsen, papier scheppen en gemengde technieken. Hoogtepunt waren de jaren waarin ik in het atelier van Henk Boxtart werkte en de fijne kneepjes leerde van het vak keramist.

Jaren later leerde ik Marko Markov kennen waar het beeld-houwen mijn grote passie werd. Ik ben sinds 2006 bij hem in de leer.

Toen mijn arbeidzame leven stopte greep ik mijn kans en volgde de Vrije Academie voor Beeldende Kunst. Deze rond ik in juni 2011 af met acht medecursisten.

Ik ben actief lid van de kunstenaarsgroep Het Venster in Zetten. Wij exposeren regelmatig als groep en hebben een prachtige galerie tot onze beschikking.

Naast dat ik me als kunstenaar blijf ontwikkelen, gaat het verhaal verder. Mijn allereerste beroep, het doorgeven van kennis en vaardigheden, ben ik niet vergeten. Met veel plezier geef ik workshops gemengde technieken aan groepen en individuen.

Inspiratie

Structuren en vormen uit de natuur zijn een bron van inspiratie.
Welkom
Ryet
Portfolio
Exposities
Workshops