Over mij

Beeldhouwer

Van jongs af aan deed ik niets liever dan tekenen en schilderen. Mijn diepste wens was dan ook de kunstacademie te volgen. Het is allemaal anders gelopen. Het werd de kweekschool. Mijn creatieve vermogen kon ik gebruiken in mijn lessen en later in de jeugdhulpverlening en de crisisdienst.

Maar tussen de bedrijven door bleef het verlangen creatief bezig te zijn en volgde ik lessen in: textiele werkvormen, batiktechnieken, etsen, papier scheppen en gemengde technieken. Een van de hoogtepunten was het werken in het atelier van Henk Boxtart, waar ik de fijne kneepjes van het vak “keramist”leerde.

Jaren later leerde ik Marko Markov kennen waarna beeldhouwen mijn grote passie werd. Sinds 2006 volg ik met groot plezier zijn lessen in zijn atelier. Regelmatig beeldhouwen wij in Toscane, waar wij het voorrecht hebben vlak bij een marmergroeve te verblijven en daar onze eigen steen kunnen zoeken. De gloed van Sienna zie je in die beelden terug.

Toen mijn arbeidzame leven stopte, greep ik mijn kans en volgde de driejarige opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst. Deze heb ik in juni 2011 afgerond.

Ik ben actief lid van het kunstenaarscollectief “Het Venster” in Zetten. Wij exposeren regelmatig als groep en hebben een prachtige galerie tot onze beschikking.

Mijn beelden zijn te zien op deze website en op aanvraag thuis te bezichtigen.

Daarnaast werk ik ook in opdracht